A man reserves his true and deepest love not for the species of woman in whose company he finds himself electrified and enkindled, but for that one in whose company he may feel tenderly drowsy.

Wednesday, 31 August 2011

hari first raya :DD

hey geng..sihat >? haha
camne raye best ?
hurm..
ok2..hari first raya aku memang best..semua kaum krabat sebelah mak aku gather'
meriah habes..
yang duk jauh2 semua balik...
k lae tak nak citer..korang dscribe mlalui gambar jekk ea..

scroll downnn....


nih separuh jek..ada satu keluarga lagi..diorang kat Qatar.


bdak nih..nama dia iman...gille lens nih..haha


keluarga aku..mana aku ? tgok bawah.. scroll bawah weyh


tgok tuh aku...adoi adikk...asal duk camtuh ? -,-'


nih umah tok sebelah ayah aku...ramai yang takde..diorang balik hari raya kedua


bdak nih bajet lawa


makan....


tak larat weyh nak menaip..penat jalan2 pergi mintak duit raye..
haha...sepupu aku sorang yang pompuan dia balik sinie..nak ambik lesen memandu..nak upload gambar diaaa
dia tak kasi lae..haha..k lae..sayang korang..tak bleyh nak upload gambar bnyak..
line broken seyh
so....


ADIO S!

Tuesday, 30 August 2011

di pagi hari raya

assalamualaikum guys..
:'( selamat hari raya..ya Allah..nikmat nya raya
kemenangan umat islam..

yeah..guys..sorry kalau ada buat salah..sakit kan hati or terguris ahti ke..
maaf ekk.....sayang korang..muahhh..haha

hey.. nak duit raye...herm

tadi pergi smayang raya kat masjid kampung teluk pasu..
kat kampung aku lae tuh..
first time aku pergi awal gile ke masjid..dalam pukul 7.50
first time aku smayang kat saf depan..
syahdu nya lae time takbir raya.. :'(
first time nagis mase takbir...
malu weyh..pakcik2 kat tepi aku sume tgok aku..
waaaa
hak3... pape pun slamat hari raya...muahhhhhh

raya !!!

weee~ dah raya beb..hurm..best nya..
hah nak credit kan kpada yang nak balik kampung..
check dulu tekanan tayar korang
service dulu sebelum perjalanan
kunci rumah
periksa dapur gas
bgtaw jiran nak ballik kampung
hah  baru tenang nak balik kampung..amacam ? haha

ok..let's start..urm..ouh yaa...tema warna baju tahun nih..warna koko..nice lae
belum pernah lagi pakai baju melayu warna koko..
hari raya first
mak aku masak rendang..n nasi briyani n lain..
kalau nak senarai kan makan
sumpah banyak gile makanan -,-'
 fuh..penat gile kemas rumah..berkilat lantai aku mop..hek3
herm..tadi skype ngan ain..for second time..rindu gile nak tgok muka dia.. :)
cumil gile bangang. >,<'
haha..dah2..sambung raye..esok bangun tido..terus mandi
pastu pakai baju ..makan skit..n pergi masjid..hehe.
.tgok semua tuh perkara sunat sebelum pergi smayang raya..

hey kepada semua umat islam..
SELAMAT HARI RAYA 
DAN 
MAAF ZAHIR BATIN

muahh !!


ADIO S!




Friday, 26 August 2011

check on

 Salam ramadhan korang~~ hari nih dah masuk hari ke 26 kita berpuasa. Lagi berape hari je lagi nak raya...3 hari lagi kan...Lagu raya dah mula di mainkan kat radio....haha...ada jugak blogger tukar lagu diorang  jadikk....lagu RAYA...nampak bebenor tak sabar nak raya nohh.... tapi aku tak rasa nak beraya pun...sebabbb...exam da dekat sangat...berdebar puunnn ada...lagi 1 bulan je nak exam...tuh tgok countdown kat sidebar blog cumil nih....huhu... kebelakangan nih makin banyak lae kerja skolah ,latihan kena buat...nak exam kata kan...haha...hah !!! sterss pun makin kuat kan..tapi tak perlu lae nak stress sgt kan...it's just a exam...ceyh !! bajet pandai...boooo :P


jom check on...scroll downn


1.punya lae happy
        ya tuhan...best nya duk kat rumah...bersyukur gile arr dapat balik umah...
first skali sampai umah aku buat..bersalaman dengan ayah aku..
sampai je kat rumah..
terus nampak batang hidung ayah aku..hek3
time tuh mak aku belom balik dari kerja..
so ape aku dapat buat
scroll down 
dapat sampai dengan selamat..
dapat berbuka dengan family
dapat kacau adik..hek3..
dapat pegang laptop aku..
dapat peluk bantal busuk aku..hak3*laki un ada bantal busuk lae
dapat skype :D
haha
:B n banyak lagi aku dapat buat.. :P

da lama aku tak update panjang2..hehe..sebokk lae tersangat..haha..mengalahkan PM..haha..
ok2...next story

2.spot check
hah...gile punya skolah..hari last jugak lae warden nak buat spotcheck..
punya lae gelabah...banyak bende nak kena sorok...seluar jeans,phone
hadoi...mujur lae tak kena rampas..
hah !
ada mamat nih...dia agak gelabah jugak lae..
dia da sorok dia punya phone..
tapi charger ? tak..
dia mintak lae tollooong aku sorok kan..
so..sorok lae kat pokok dekat dengan roadway or dikenali sebagai gajah menyusul
lepas habes spotcheck..terlupa nak ambik balik..
so balik ke rumah tanpa charger..hak3
aku rase kan...charger tuh da rosak..sebab semalam hujan lebat kat semerdu ouh..
sorry sayae..
aku un terlupa

 booo...bajet2..hak3..sorrry der...aku un terlupa...

3.single
yaww...being or jadi single tak lae terok sangat..haha
da 7 month aku single..nih nak masuk bulan ke lapan da..huhu
..hahak..btol weyh..otak tenang tak payah nak fikir sal orang
dulu time coup pagi buta or bangun jekk dari tido..aku text dia"gudmorning".
..hahak..bila malam pulak aku dapat"gudnight+ :-*"....hehe...time coup coup memang best...
macam2 kita  dapat rasa..hak3..
.First day being single agak lae perit..agak lae
sbb orang yang  disayangi tinggal kan kita...mungkin dia tak rase pape..sebab dia tinggal kan kita kan...
uurrmm..tapi..lama kelamaan..aku da terbiasa hidup tanpa dia..tengok sampai 7 bulan aku dapat bertahan nak single..insyaAlah akan diteruskan...and at that time.aku mula sedar yang aku kena keep moving on...Tak guna la nak emo lama-lama..seksa diri je..menyakitkan hati jek,..ramai kawan2 aku yang bagi nasihat kat aku masa aku broken dulu..tapi semua nasihat diorang aku buat tak dengar jek..coz aku rasa diorang tak rasa ape yang aku rasa..hurmm..but the end of the day..last2..
aku sendiri jumpa nasihat untuk aku sendiri...hehe..
korang yang menasihati aku...sayang korang sangat2 
especially ain

dia paling banyak nasihat kan aku..
dengar aku bercerita..n lain2..haha

hailah..kalau korang clash jangan llae berbuat perkara negatif..ramai yang xberfikir panjang..
sampai ada yang sanggup nak bubuh diri...sebab ? ditinggal kan oleh orang gile..haha

aku ? aku da serik..kepada adik2 yang kecik tu..tak payah coup..haha.
:D just go on with your life..haha..
lawaklawak
ADIO S!