A man reserves his true and deepest love not for the species of woman in whose company he finds himself electrified and enkindled, but for that one in whose company he may feel tenderly drowsy.

Saturday, 31 December 2011

farewell ;0

HELLOOOOO <---- MY STYLE . . haha . . hai . oke ni last post untuk 2011 . .tu sebab tajuk dia farewell :0
ohai , , pmr da lepas . . strive for spm plak . . 


hey semua,geyeah...hello ladies n gentleman out there. . . . . .
gud mornink. . . . . . . .hope u ll have a gud day 2day..ececeh...anda semua apa khabar ? sihat ? sakit ? adodo...harap semua sihat...aminnnn...kalau yang sedih kenapa sedih ? jgan lae terlalu bersedih..nanti .rosak bahagian kelopak mata bawah uh...adeihh eman hepi ada duka un ada hari nih.. :( -,-' mesti semua tanya an kenapa tajuk tak fomal..haha..URGHHHH..dah merepek


school coming back !!!!!!!!! ala baru nak enjoy da kne balik skolah .. mid-year da dkat...doiii..homwork tak siap lagi :O *padahal tiaptiap kali holiday tak pernah nak buat homwork* hurmm..kat skolah nanti buat lae..ape ? sempat ke tak ? sempat sangt lae..kan prep malam ada..kalau still tak siap sambung arr mid-night..hurm..tahu rutin harian aku ape ? nak tgok bawah !


7.00 roll call ,7.15 kumpul kat dataran ko-krikulum(perhimpunan "thoha")..tiap2 hari ada perhimpunan nih..pastu masuk kelas kul 8.00 pnp start..10.30 rehat..pergi kantin pastu pergi koop.haha..masuk kelas kul11.00 ..kul 2 balik hostel..kalau hari ahad n selasa balik kul 2.30..huh..jalan kat roadway sepanjang 500 meter..sampai kat DM*dewan makan...mkan..sampai dm da tahu da ape yang disediakan..boleh list lae mkn ape hari mkn ape esok mkn ape lusa...hahaha..kul 2.25 gerak pergi prep..kul 4.45 prep habis..pergi dm lagi..minum petang..kul 5.20 pergi riadah..*crick first>> 6.30 balik hostel mandi pastu pakai baju n turun pergi dm makan malam...pastuuu..pergi surau laee..ngaji Quran..smayang magrib solat hajat taklim or tahlil or yassin mlam jumaat or tadarus..solat isyak..n kul 9.00 gerak pergi prep..haha kul 11..00 balik hostel..huh..kul12 kitaorang light off..haha..ada yang  stay up..study lebih skit...


hah..ni lae aku buat tiap2 hari kat skolah n hostel..mesti korang bosan un kalau buat bende same jekk hari2..tpi nak buat mcm mana ? demi ilmu...tuntut ape yang disuruh yang maha esa..blajar un ibadah jgak -,-' ..an..haha...sabar je lar..kita bakor je skolah tu haha..



hmm . . copy je tuhh . .ri blog lame . . btw orang yang terdekat dengan aku . . support aku . .boleh punya dpat straight a's lam spm . . confirm . . lol . .ok . .thanks korang . .aku buat yang terbaek . . ;0


"Hidup ni jugak memang kejam, kaw kena pandai ambil kesempatan"..bak kata cikgu math aku dulu..huhuhu..aku rasa tak perlu laa kott aku nak sedih lama-lama...hidup kena teruskan jugakk..haihh..sabar jelaaa eman..lupakan kisah lama dan mula hidup baru*hidup baru lam math..haha...

Tuesday, 27 December 2011

pmr

yo . .lambat giel kot aku nak update sal pmr. .  haha ..ok . .congrate pada siapa yang berjaya . . dpat 8A n 9A .
lol . .ayie dpat brape ? ayie dpat 7a je . . ala  da bukan rezeki ayie kot . .  mungkin da setaraf kot ngan usah ayie . . ayie tak lae down..hidup kena teruskan. . spm lagi penting :) wee~ enjoy study lae kan . . da pun bersyukur dpat 7a tuh . .tapi still x puas hati . .kene lae usaha lebih lebih . bukan sikit..lebih banyak banyak . haha. . yeahh . .strive for spm . . :0 

Friday, 2 December 2011

gilak..

hey guy, long time no see with you guys...
rindu gilak nak update blog bucuk nih..berkurun suda beta x menhupdate
kali nih cepat nk hapdate..biar x tertangguh macam selalu..
serious gillak rindu nak ber-bloging mcam dulu..
nak luah kan evrything kat sinie..nak citer macam2 like old time..
hehe
makin hari..makin ramai bloggerr baru.. :) haha
booo...bajet sial...dah2..pejam celik bukak tutup mata da abis persekolahan sesi 2011..
hish..
law asyik duk kat  rumah bosan jugak..baek pergi sekolah..
kat sekolah dapat buat macam2..
:DDDD
tu aku yg pakai bju puth .  nih darjah 3 kot

skarang . . rindu nak g skolah plak -,- *cuti lagi best lae der

dah start bulan 12/2011 . . adeii.. cepatt nya

#3 basket

tgok gambar jekk . .  wweee~ ni time under 14 . . just cari pengalaman . . first time main

streching , tu aku num 9 *act num sebenar aku 15

 nih team sains dungun under 14 warna kuning

hope ddpat pergi  national hk tahun dpan

Monday, 28 November 2011

#2 geng

hey blogger . .  bosan bhai duk umah...

tdi blajar add math . . banyak susah at first

first time memang arr susah . . makin lame senang lae kan.. hmm

let's talk bout geng :)

walaupun geng kat fb . .  tetap best . . always duk commnt posting kat group bdak 0913 rawk . .

hoho . . sampai blog aku un jdi rawk . . gile bangsat . .haha

credit to ummi najiha .  shufa . . adib abson . lala sam . nyssa . ameyza . hafi . wan . zizao pe ntah..haha.. nabila . .n bdak lain

the best 0913
thanks lae . . duk bising kat group . .xlae bosan sgt -,-

ok . .ayat aku membosan kan...

btw rabu ada reunion . . esok da kne pergi . . nak prepare.. adei . .

da lame kowt tak jumpa diorang . . 3 tahun bhaii..  haha . .. sinie je.. nanti aku update sal reunion

byep . . adios

Thursday, 24 November 2011

#1

hai guys. . hadoi . . rindu gile kat blog nih...berbulan tak di hupdate. . nak kata sibuk tak sibuk un. . . mlas lah

okayh..today we gonna tukar*sorry rosakkan bahase*cre penulisan ayat...skit je pun. .

*! first ;always keep caps lock on

*2second ;at the end of ayat .  must be ada LAH . . tranform it. .  it's all about me lah . . haha

that's all for now . .  bosan kan . .hmm

cuti niyh x tahu nak bt pe. .  duk lam umah jekk . . hujan bhaii . .

keh ni lae dok buleyh keluar runoh . .  hak3. .

jadi duk je lae dalae rumoh nih .                            

sampi sini je lae post kali nih. . *sorry for the loghat ntah pape :)


bosan beb

Tuesday, 15 November 2011

Friday, 4 November 2011

hey hey hey ;)





 hey guys.. nih ayie nak gitaw...hobby baru..tak lae baru sangat...just baru untuk korang tahu...tgok gambar 


bawah.. ;)



 semangat ouh


      serious gile muka ayie

Sunday, 30 October 2011

weee~

hey guy, long time no see with you guys...

rindu gilak nak update blog bucuk nih..berkurun suda beta x menhupdate

kali nih cepat nk hapdate..biar x tertangguh macam selalu..

serious gillak rindu nak ber-bloging mcam dulu..

nak luah kan evrything kat sinie..nak citer macam2 like old time..

hehe

makin hari..makin ramai bloggerr baru.. :) haha

booo...bajet sial...dah2..pejam celik bukak tutup mata da nak abis persekolahan sesi 2011..

hish..

law asyik duk kat rumah bosan jugak..baek pergi sekolah..

kat sekolah dapat buat macam2..

:DDDD




ok2..jom citer sal cuti deepavali




first of all nak ucap




happy deepavali to indian religeous...hek3..salah tuhhh




cuti deepavali nih aku pergi langkawi dengan kawan2..lepak2..hilangkan stress..haha

pergi sana sinie..memang memenat kan..hek3.. jom lyan gambar..just scroll downn.. =D



























































Saturday, 15 October 2011

Tuesday, 11 October 2011

ceyh senang :D

hye guys..rase da berkurun dah xupdate blog nih..haha nampak disitu ada unsur hiperbola.ceh3..masuk BM plak..korang sihat ? hidup lagi ? alhamdulillah.... :DD

hey..PMR is over..mcam2 aku rase ..bosan ..happy..n lain2..
bosan sebab da xbace buku form 3 happy sebab jeyeahh..pmr xperlu risau..
wah...


freedomm...freedoommm...haha..memang seronok gile...
PMR is over...tpi ada yang lebih penting..iaitu SPM..
hurm...lupakan SPM..yang penting dah bebas dri pmr..perghh...
habes je pengawas peperiksaan kutip kertas soalan n jawapan..trus bgun n said terima kasih cikgu...serbu naik atas pentas salam dgan pengawas..
haaa...da lewat mlam...

let's talk about mataplajaran yang aku ambik

start dengan BAHASA MELAYU (BM)
paper 1 bahasa melayu agak tricky..susah lae jgak..
same jgak kertas dua...
tpi still lagi dpat buat..
takkan bahasa yang dipertutur..bahasa perantaraan..xbleyh buat..

second PENDIDIKAN AGAMA ISLAM (PAI)
yang nih..senang lae jgak..bnyak soalan kbkk...
fakta sikit je contoh nya sirah lae pasal saidina umar..tu pun sikit
soalan pai first n for last bagi pmr aku jawab satu soalan lebih dari 10 jawapan..hehe..
ntah aku xyakin dgan jawapan... :PP

third BAHASA INGGERIS (BI)no
 komen

fourth GEOGRAFI (GEO)
bagi aku senang je..sebab..aku memang fasih kowt pasal geo nih...haha..tak lae
soalan geo senang..semua soalan straight to the moon..haha..moon konon..
takde soalan tricky..just tanya ape kah jawapan nya ? *bukan ke semua soalan camtu ? hehe
pape pun geo senang

fifth SAINS (SAINS)
seriously aku ckap..sains memang senang gile...paper 1 memang senang
n paper 2 soalan semua kacang.. -,- bajet pandai

sixth SEJARAH (SEJ)
and sejarah bagi aku..senang...sbb aku check jawapan dengan cikgu salah 2 je..
cuai2....haha..trok kan...semua soalan tahap sederhana n rendah or senang..

sevenxth MATHEMATIC (MATH)
yang ni pun mataplajaran yang aku lemah..
tpi dalam pmr bagi aku senang..semua kertas 1 n 2 aku buat sendiri..
sebelum ni ada lae jgak tabiat nak meniru..
memang aku xpandai  lae math nih..tpi aku usaha jgak..
dpat jgak jawab soalan math

lastly eightxth KEMAHIRAN HIDUP KEMAHIRAN TEKNIKAL(KHBP KT) 
hailah... kemahiran teknikal senang..ni antara subject confirm dpat score..

kesimpulan nya...
exam tahun nih agak senang..ada jgak yang susah..mcam bm susah kowt..insyaAllah dpat 8a...doakan aku dpat yerr.. :DD
muahhh
tc <3
                      

                          ADIOS !

Saturday, 17 September 2011

doakan aku ye !! :)D

hai korang..hai readers..hai semua :D
doakan aku weyh..exam da dekat..
doakan lae jgak untuk umat islam yang lain supaya berjaya..
insyallah aku dah ready nak exam.. :DD
so doakan ye yang akan menduduki peperiksaan :)



                  ADIOS !

hailah exam jom !!!!

assalamualaikum dan selamat sejahtera 
kepada pembaca blog aiman fakhrul :DDD
hailah hailah...ape khabar korang sihat ? hadoi da lame tak menghupdate
blog nih,,,makin hari makin dekat dengan exam PMR 
semakin bizzi diri ku inih... :(
macam macam aku aku dapat rase bila nak prepare exam..
penat ,fed up,bengang,n lain2 lae kan....

aku menghupdate entry hari sebab aku nak ucapkan semoga berjaya kepada semua yang bakal amek exam awam seperti..SPM n PMR nanti..korang buat lah yang terbaik ye..kalau boleh banyakann beribadat..time cengini..*kalau bukan time gini kena kuatkan ibadat jgak* yang penting skali solat lima  waktu hah jgan tinggal...penting tuh..solat tu kan tiang agama..btol tak murid2 ? XD  tgok da jadi ustaz :P

ramai yang stress giler time exam da nak dkat nih...study kalau boleh nak 24 jam kan ?
haha...study pun kena enjoy jugak.. :)
don't be to stress lae...*eyh broken englissh tuh..haha
kalau duk termenong un ...buku still melekat kat tangan...
tangan kanan sebokk menaip mesej..tangan kiri pegang buku.. >,<

okay..kalau yang stress tuh pergi lae buat mende lain..jgan duk study jekk
kalau xmasuk lam kepala hotak buat ape bace kan..
tak pun tukar membaca buku tuh..ke membaca al quran..

so sampai sinie je lae..gudluck ea bagi yang akan menduduki peperiksaan tuh

ADIOS !

Thursday, 15 September 2011

Wednesday, 31 August 2011

hari first raya :DD

hey geng..sihat >? haha
camne raye best ?
hurm..
ok2..hari first raya aku memang best..semua kaum krabat sebelah mak aku gather'
meriah habes..
yang duk jauh2 semua balik...
k lae tak nak citer..korang dscribe mlalui gambar jekk ea..

scroll downnn....


nih separuh jek..ada satu keluarga lagi..diorang kat Qatar.


bdak nih..nama dia iman...gille lens nih..haha


keluarga aku..mana aku ? tgok bawah.. scroll bawah weyh


tgok tuh aku...adoi adikk...asal duk camtuh ? -,-'


nih umah tok sebelah ayah aku...ramai yang takde..diorang balik hari raya kedua


bdak nih bajet lawa


makan....


tak larat weyh nak menaip..penat jalan2 pergi mintak duit raye..
haha...sepupu aku sorang yang pompuan dia balik sinie..nak ambik lesen memandu..nak upload gambar diaaa
dia tak kasi lae..haha..k lae..sayang korang..tak bleyh nak upload gambar bnyak..
line broken seyh
so....


ADIO S!

Tuesday, 30 August 2011

di pagi hari raya

assalamualaikum guys..
:'( selamat hari raya..ya Allah..nikmat nya raya
kemenangan umat islam..

yeah..guys..sorry kalau ada buat salah..sakit kan hati or terguris ahti ke..
maaf ekk.....sayang korang..muahhh..haha

hey.. nak duit raye...herm

tadi pergi smayang raya kat masjid kampung teluk pasu..
kat kampung aku lae tuh..
first time aku pergi awal gile ke masjid..dalam pukul 7.50
first time aku smayang kat saf depan..
syahdu nya lae time takbir raya.. :'(
first time nagis mase takbir...
malu weyh..pakcik2 kat tepi aku sume tgok aku..
waaaa
hak3... pape pun slamat hari raya...muahhhhhh

raya !!!

weee~ dah raya beb..hurm..best nya..
hah nak credit kan kpada yang nak balik kampung..
check dulu tekanan tayar korang
service dulu sebelum perjalanan
kunci rumah
periksa dapur gas
bgtaw jiran nak ballik kampung
hah  baru tenang nak balik kampung..amacam ? haha

ok..let's start..urm..ouh yaa...tema warna baju tahun nih..warna koko..nice lae
belum pernah lagi pakai baju melayu warna koko..
hari raya first
mak aku masak rendang..n nasi briyani n lain..
kalau nak senarai kan makan
sumpah banyak gile makanan -,-'
 fuh..penat gile kemas rumah..berkilat lantai aku mop..hek3
herm..tadi skype ngan ain..for second time..rindu gile nak tgok muka dia.. :)
cumil gile bangang. >,<'
haha..dah2..sambung raye..esok bangun tido..terus mandi
pastu pakai baju ..makan skit..n pergi masjid..hehe.
.tgok semua tuh perkara sunat sebelum pergi smayang raya..

hey kepada semua umat islam..
SELAMAT HARI RAYA 
DAN 
MAAF ZAHIR BATIN

muahh !!


ADIO S!




Friday, 26 August 2011

check on

 Salam ramadhan korang~~ hari nih dah masuk hari ke 26 kita berpuasa. Lagi berape hari je lagi nak raya...3 hari lagi kan...Lagu raya dah mula di mainkan kat radio....haha...ada jugak blogger tukar lagu diorang  jadikk....lagu RAYA...nampak bebenor tak sabar nak raya nohh.... tapi aku tak rasa nak beraya pun...sebabbb...exam da dekat sangat...berdebar puunnn ada...lagi 1 bulan je nak exam...tuh tgok countdown kat sidebar blog cumil nih....huhu... kebelakangan nih makin banyak lae kerja skolah ,latihan kena buat...nak exam kata kan...haha...hah !!! sterss pun makin kuat kan..tapi tak perlu lae nak stress sgt kan...it's just a exam...ceyh !! bajet pandai...boooo :P


jom check on...scroll downn


1.punya lae happy
        ya tuhan...best nya duk kat rumah...bersyukur gile arr dapat balik umah...
first skali sampai umah aku buat..bersalaman dengan ayah aku..
sampai je kat rumah..
terus nampak batang hidung ayah aku..hek3
time tuh mak aku belom balik dari kerja..
so ape aku dapat buat
scroll down 
dapat sampai dengan selamat..
dapat berbuka dengan family
dapat kacau adik..hek3..
dapat pegang laptop aku..
dapat peluk bantal busuk aku..hak3*laki un ada bantal busuk lae
dapat skype :D
haha
:B n banyak lagi aku dapat buat.. :P

da lama aku tak update panjang2..hehe..sebokk lae tersangat..haha..mengalahkan PM..haha..
ok2...next story

2.spot check
hah...gile punya skolah..hari last jugak lae warden nak buat spotcheck..
punya lae gelabah...banyak bende nak kena sorok...seluar jeans,phone
hadoi...mujur lae tak kena rampas..
hah !
ada mamat nih...dia agak gelabah jugak lae..
dia da sorok dia punya phone..
tapi charger ? tak..
dia mintak lae tollooong aku sorok kan..
so..sorok lae kat pokok dekat dengan roadway or dikenali sebagai gajah menyusul
lepas habes spotcheck..terlupa nak ambik balik..
so balik ke rumah tanpa charger..hak3
aku rase kan...charger tuh da rosak..sebab semalam hujan lebat kat semerdu ouh..
sorry sayae..
aku un terlupa

 booo...bajet2..hak3..sorrry der...aku un terlupa...

3.single
yaww...being or jadi single tak lae terok sangat..haha
da 7 month aku single..nih nak masuk bulan ke lapan da..huhu
..hahak..btol weyh..otak tenang tak payah nak fikir sal orang
dulu time coup pagi buta or bangun jekk dari tido..aku text dia"gudmorning".
..hahak..bila malam pulak aku dapat"gudnight+ :-*"....hehe...time coup coup memang best...
macam2 kita  dapat rasa..hak3..
.First day being single agak lae perit..agak lae
sbb orang yang  disayangi tinggal kan kita...mungkin dia tak rase pape..sebab dia tinggal kan kita kan...
uurrmm..tapi..lama kelamaan..aku da terbiasa hidup tanpa dia..tengok sampai 7 bulan aku dapat bertahan nak single..insyaAlah akan diteruskan...and at that time.aku mula sedar yang aku kena keep moving on...Tak guna la nak emo lama-lama..seksa diri je..menyakitkan hati jek,..ramai kawan2 aku yang bagi nasihat kat aku masa aku broken dulu..tapi semua nasihat diorang aku buat tak dengar jek..coz aku rasa diorang tak rasa ape yang aku rasa..hurmm..but the end of the day..last2..
aku sendiri jumpa nasihat untuk aku sendiri...hehe..
korang yang menasihati aku...sayang korang sangat2 
especially ain

dia paling banyak nasihat kan aku..
dengar aku bercerita..n lain2..haha

hailah..kalau korang clash jangan llae berbuat perkara negatif..ramai yang xberfikir panjang..
sampai ada yang sanggup nak bubuh diri...sebab ? ditinggal kan oleh orang gile..haha

aku ? aku da serik..kepada adik2 yang kecik tu..tak payah coup..haha.
:D just go on with your life..haha..
lawaklawak
ADIO S!